Må Bra – Unga

Vill du bli starkare – både fysiskt och psykiskt? Kom och träna thaiboxning med oss på Real Fighter i vår.

Real Fighter Sällskap erbjuder nu träning under dagtid för unga vuxna (18–30 år) med olika svårigheter kopplade till psykisk ohälsa (t.ex. nedstämdhet, depression, utmattningssyndrom) eller psykisk funktionsnedsättning (t.ex. NPF diagnoser).

Träningen äger rum två dagar i veckan, med rutinerade tränare i Real Fighters luftiga lokaler i Planetstaden. Inga förkunskaper krävs och utrustning kan lånas på plats. Allt som behövs är bekväma kläder att träna i.

Träningen är gratis och möjliggörs tack vare bidrag från Svenska Postkodstiftelsen under projektet ”Må Bra – Unga” med målet att nå ut till unga vuxna som lever med psykisk ohälsa, och att förbättra deras fysiska och psykiska förutsättningar genom thaiboxning, social samvaro och utbildningsaktiviteter. Vi riktar oss mot unga vuxna som befinner sig i glappet mellan skolgång och etablering i arbetslivet.

Du är välkommen på följande aktiviteter:

  • Thaiboxningsträning: vi tränar tillsammans en timme två gånger i veckan med fokus på thaiboxningens grundtekniker så som boxning och sparkar, balans, fotarbete och fokus. Alla tränar efter egna förutsättningar men vi gör det tillsammans i grupp. Tränaren och lokalen är tillgänglig både innan och efter passet för umgänge och samtal.
  • Workshops: vi bjuder regelbundet in föreläsare för workshops kring olika teman. Vi lär oss om bland annat kopplingen mellan fysisk och psykisk hälsa, träning och vardagsmotion, kost och kampsport. Du får gärna ta med dig en vän eller familjemedel till våra workshops.
  • Samtal och gruppdiskussioner: efter träningspassen samlas vi och pratar om dagens träning samt andra aktuella ämnen. I koppling till våra workshops har vi lite längre samtal för att följa upp inom samma område, utbyta erfarenheter och diskutera inom gruppen och tillsammans med tränaren.

Vår ledstjärna är den potential som finns i idrottande för förbättrad psykisk hälsa. Vi hoppas att just DU ska vilja komma och träna med oss!

Organisatörer är Real Fighter Sällskap och samarbetspartners inom socialpsykiatrin vid Lunds Kommun och idrotten via RF-SISU Skåne.

Sammanfattning

Vad? Thaiboxningsträning, social samvaro och utbildningsaktiviteter

Vart? Real Fighter Sällskap, Tellusgatan 15, Planetstaden, Lund

Hur? Ta med träningskläder. Vi tränar barfota och all annan utrustning finns att låna.

För information om deltagande och träningstider, hör gärna av dig till Toni Guinovic: toni@realfighter.se

Real Fighter

är en thaiboxningsförening i Lund som bildades 2003.

Vi finns i egen lokal på Tellusgatan 15, med stora träningsytor, ett gym och en boxningsring.

Våra medlemmar är träningssugna lundabor i alla åldrar, de flesta motionärer men även tävlingssatsande på både amatör och elitnivå

Tellusgatan 15
224 57 Lund

info@realfighter.se

En hemsida av Capace Media