Barn- och ungdomsträning

För barn och ungdomar

Barn och ungdomar delas in i två grupper, Kids och Juniorer. Kids är i åldern 6-9 år och Juniorer 10-14 år. Upplägget är anpassat både för att barnen ska få bra fysisk träning och teknisk träning som är anpassad efter deras ålder och nivå. Ingen egen utrustning behövs för att träna i dessa grupper, men det rekommenderas att ha med en vattenflaska. Vi tränar barfota och lämplig klädsel är vanliga shorts och t-shirt.

Vanligen sker uppvärmning och fysträning för hela gruppen tillsammans, men under teknikinlärning delar vi upp i mindre grupper med egen instruktör för att anpassa efter varierande teknisk och fysisk nivå. De yngre barnen och de som inte tränat så länge gör tillsammans enklare övningar, ibland under lek-betonade former. I denna träning ingår inga sparringmoment med slag mot huvudet.

De äldre barn som tränat en längre tid och har ambition att tävla, tränar i ledning av en erfaren utövare och tränare med ett upplägg fokuserat på mer avancerade tekniker som krävs för tävlingsutövande.

För de som vill prova på att tävla under ordnade former i en trygg miljö har vi varje termin klubbtävling i lättkontaktsparring. Vi rekommenderar alla barn och unga i föreningen med tävlingsambitioner att som ett första steg delta i klubbtävlingen.

Våra ungdomstränare är utbildade inom SISU-idrottsutbildarnas kursverksamhet, och har därmed kunskap om ungdomarnas specifika behov och förutsättningar.

Tävlingsverksamhet

De ungdomar som vill tävla kan i åldern 10-15 år deltaga i diplomthaiboxning, medan de äldre ungdomarna tävlar i särskild juniorklass.

För mer information om thaiboxning för barn- hänvisar vi till Svenska Thaiboxningsförbundets hemsida: http://www.muaythai.se/tavling/diplom-muaythai/

För tävling krävs tävlingskort hos Budo- och Kampsportsförbundet, ansökan kan göras via denna länk: https://www.budokampsport.se/ansokningar/tavlingskort/

För barn och ungdomar som vill tävla gäller följande:

1.

Träna regelbundet och öva korrekta Muay Thai tekniker

2.

Prata med tränare och dina föräldrar om att du vill tävla