Ungdomsverksamhet

Ungdomsprojekt
Typography

Sedan ca tio år tillbaka satsar Real Fighter stort på sin ungdomsverksamhet i form av ordinarie träning anpassad för barn och ungdomar.

Tävlingsverksamhet för ungdomar, samt i specifika projekt där ”ungdomar på glid” får stöd och hjälp.

Föreningen har en stark lokal förankring med sammarbete med kommun, fritidsgårdar och skolor. Ungdomarna i föreningen är i åldrarna 8-18 år, ungefär lika många tjejer som killar.

Den ordinarie verksamheten bygger på ideella insatser av föreningens ungdomsledare som kontinuerligt vidareutbildas inom Riksidrottsförbundets kursverksamhet, med stöd från Skåneidrotten. Specifika ungdomsprojekt stöttas av bidragsgivare som Myndigheten för Civilsamhälles- och Ungdomsfrågor (MUCF), Craafordska Stiftelsen och Sparbanken Öresund. Kultur och Fritidsförvaltningen i Lunds kommun stöttar både ordinarie verksamhet och specifika projekt.


Ett exempel på ett lyckat projekt är det MUCF finansierade "Mot Rasism och Intolerans", som här omnämnts av Sydsvenskan:

http://blogg.sydsvenskan.se/city/2014/12/16/ellen-och-aliah-slar-hart-mot-intolerans/

Thaiboxning växer som sport i Sveriga, med en allt större ungdomsverksamhet, här har Real Fighter tidigt utmärkt sig med sina framgångsrika ungdomar:

http://lund.lokaltidningen.se/masterskap-pa-hemmaplan-/20150109/artikler/701149901

http://lund.lokaltidningen.se/svenskt-m%C3%A4starguld-gav-biljett-till-vm-/20150807/artikler/708129977/1238